Laden Evenementen
april
07

Workshop 3 blessurepreventie

7 april 2018, 08:00 - 17:00
Philipssite 6 3001 Heverlee, België
  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 7 april organiseert het Topsportplatform in samenwerking met het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) de derde workshop omtrent blessurepreventie voor trainers en lesgevers van Leuvense sportverenigingen.

“Spierscheuren, enkel-verstuikingen, liespijn, … Atleten worden geconfronteerd met allerlei soorten blessures. Bij atleten op jongere leeftijd komen daar nog meer specifieke letsels bij, waarvan er enkele onze bijzondere aandacht vereisen. In deze workshop willen we dan ook inzicht geven in hoe men tijdig deze specifieke letsels kan herkennen en de correcte behandeling en/of verwijzing in gang kan zetten. Daarnaast zal een algemeen overzicht gegeven worden van de wetenschappelijk meest onderbouwde oefenvormen met oog op blessurepreventie.

De theoretische sessie zal gegeven worden door dr. Stijn Bogaerts, staflid Fysische Geneeskunde en Revalidatie aan UZ Leuven en werkzaam op het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) aan de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen van KU Leuven. In de praktische sessie zullen de algemene principes van correcte opwarming, cooling down en preventieve oefeningen toegelicht worden door twee van onze sportkinesitherapeuten op het SMAC, namelijk Iris Vandewiele en Thomas Lauwers.”

De aanwezige deelnemers krijgen op het einde van de workshop een deelname-attest. Deelnemers die aangesloten zijn bij een erkende Leuvense sportclub, kunnen dit attest ingegeven als bijscholing/vorming in het toelagedossier. In bijlage vindt u de uitnodiging voor deze derde workshop.

Inschrijven kan tot 2 april via het online inschrijfformulier.

 

Details

Date: 7 april 2018
Time: 08:00 - 17:00
Evenement Tags:
,

Locatie

Locatie: Sportoase Philipssite
Address: Philipssite 6 3001 Heverlee, België
+ Google Maps