Laden Evenementen
februari
24

Openingsfeest De Stordeur – GRIPPED, Climbing and Music Festival

24 februari 2018, 14:00 - 25 februari 2018, 03:00
Aarschotsesteenweg 112 Wilsele,
  • Dit evenement is voorbij.

Op 2 januari 2018 opende klimzaal De Stordeur haar deuren. Met de combinatie van een gezellig eetcafé, een gloednieuwe klimzaal en de Funtopia, wordt het een nieuwe hotspot in Leuven. De Stordeur werkt samen met de Klimclub Hungaria en Kariboe Leuven aan het brengen van kwaliteitsvolle klimmersactiviteiten. De laatste maanden werd er hard gewerkt aan de vernieuwing en/of uitbreiding van het gamma met o.m. een programma voor volwassenen, met initiaties en trainingen, klimkampen, rotsklimstages, lessen voor behalen van de KVBs, multi-move voor de allerkleinsten en workshops rond o.a. klimyoga, blessurepreventie of mentale aspecten in het klimmen.

Dit alles vraagt natuurlijk om een groot openingsfeest! De Stordeur, Klimclub Hungaria & Kariboe presenteren hierbij, GRIPPED, een klim- en muziekfestival dat plaatsvindt op 24 februari 2018. GRIPPED combineert recreatie- en competitieklimmen met de muziekwereld met als doel om hoog niveau klimmen, show, plezier, cultuur en muziek naar het brede publiek te brengen. De dag is ingevuld met (kinder-)animatie, allerhande workshops, promo-standen en de Local Hero Boulder Competition.

Na het moment voor de officiële opening, volgt de sportieve highlight van de dag, nl. de MASTERS LEAD-CLIMBING COMPETITION. In een geheel experimentele, nieuwe lengte-klim-format nemen de beste 8 mannelijke en beste 8 vrouwelijke klimmers van België het tegen mekaar op. Het is een 2 rondes durende shoot-out waarbij degene die telkens het hoogste geraakt, doorgaat of wint! Na deze sportieve highlight, gaat het over in een MUSIC-NIGHT, met een heel mooie line-up met o.a. Gewelt, Kijumba, Böky Bros, Luytenant en Barnebey.

Programma

Om 14 uur gaan de deuren open en zijn er verschillende workshops en animatie voor jong en oud. Kom de klimzaal en het eetcafé ontdekken of stop even bij onze promostandjes.

Tegelijkertijd loop ook onze Local Hero Boulder Competition. Deze vriendschappelijke wedstrijd is welbekend bij de Leuvense klimmers en daagt beginnende en ervaren klimmers uit in wel meer dan 50 nieuwe boulderroutes. Iedereen krijgt meximaal vier uur de tijd om zoveel mogelijk routes af te werken en zo de Local Hero 2018 te worden. Inschrijven kan ter plaatse.

Om 19 uur komt de Belgische top-8 mannen en vrouwen in actie tijdens de Masters Lead Climbing Competition. Het betreft een atypische lengtewedstrijd waarbij de beste Belgische klimmers het opnemen tegen elkaar in 2 rondes. Diegene die telkens het hoogste geraakt wint! De specifieke namen van deze toppers zullen gaandeweg worden vrijgegeven via social media.

Vanaf 21.30 uur kan er gedanst worden tijdens de Music Night. Een talentvolle line-up zal zorgen voor frisse beats en dansgelegenheid tot in de late uurtjes.

14 uur: Workshop & animatie
14 – 18 uur: Local Hero Boulder Competition
18 – 19 uur: Inhuldiging De Stordeur
19 uur: Master Climbing Competition – met de beste Belgische klimmers
21.30 uur: Music Night – met Gewelt, Kijumba, Luytenant, Barnebey en Böky Bros

Details

Begin: 24 februari 2018, 14:00
Einde: 25 februari 2018, 03:00
Evenement Tags:
,

Locatie

Locatie: De Stordeur
Address: Aarschotsesteenweg 112 Wilsele,
+ Google Maps

Organisator

Organisator: De Stordeur