Laden Evenementen
oktober
08

Loop Zonder Dope

8 oktober 2017
Pellenbergstraat 193 Kessel-Lo,
  • Dit evenement is voorbij.

Zondag 8 oktober organiseert vzw De Spiegel, een behandelingscentrum voor drugsverslaafden, hun jaarlijkse loopwedstrijd Loop Zonder Dope. Voor de negende keer al wil de organisatie haar werking onder de aandacht brengen met deze recreatieve wedstrijd.

De missie is duidelijk: mensen bewust maken van de moeilijkheden die drugsverslaafden tegenkomen en het gevecht dat zij leveren om te stoppen. De Spiegel wil positief naar buiten treden met haar cliënteel en zo de vooroordelen doorbreken, want in onze maatschappij is er hier weinig begrip voor.

Wil jij hen een blijk van steun geven? Schrijf je dan in voor deze recreatieve loopwedstrijd die openstaat voor iedereen. Het personeel en de bewoners van De Spiegel lopen mee, maar ook recreanten, geoefende lopers, buurtbewoners enz. kunnen zich inschrijven.

Programma

14 u. – Start Kidsrun (voor kinderen tot 10 jaar)
15 u. – Start jogging

Praktisch

3 afstanden: 5 km, 10 km en 15 km. Start om 15 u.
Kidsrun (voor kinderen tot 10 jaar): 1 km. Start om 14 u.

De jogging vindt plaats in Kessel-Lo (Leuven)
Adres: Pellenbergstraat 193 | 3010 Kessel-Lo (aan de sporthal)

De deelnemers aan de Kidsrun ontvangen een medaille.
De deelnemers aan de jogging, DIE ZICH VOORAF INSCHRIJVEN, ontvangen een gratis T-shirt. Wie zich pas de dag zelf inschrijft, ontvangt een gratis T-shirt tot zolang de voorraad strekt.

Parcours

Voor deze 9de editie van de Loop zonder Dope voorzien we opnieuw 3 afstanden. Je kan kiezen voor 5 km (‘start to run’), 10 km en 15 km, of respectievelijk 1, 2 of 3 rondes.

Het parkoers is licht golvend, met mooie vergezichten op Leuven en omgeving. Start en aankomst bevinden zich in de buurt van de sporthal in de Pellenbergstraat.

Zoals de vorige editie begint elke ronde aan de Pellenbergstraat en loopt het parkoers langs de steile bergop naar het gebouw van De Spiegel. Het parkoers slingert zich vervolgens via kleine paden en onverharde wegen boven op het plateau van Boven-Lo, waarna het bergaf gaat in de Sterrenlaan. Via de Koning Albertlaan en de Pimberg terug naar de Pellenbergstraat.

Aan het gebouw van De Spiegel is vanaf de 2de ronde een waterbevoorradingspost.

Parkoers voor de Kidsrun: we voorzien een lus van 500 meter in de Pellenbergstraat zodat de kinderen bij meerdere passages kunnen aangemoedigd worden door hun supporters.

Parking/Kleedkamers

Er is ruime parkeergelegenheid voorzien op de parkings van de warenhuizen in de buurt. Voorzie een extra kwartiertje om je vandaar naar de inschrijving te begeven (ca. 500 m.).

Gelieve NIET te parkeren op de parking van JBC (winkel is open op zondag).

Er zijn (gescheiden) kleedkamers in de sporthal in de Pellenbergstraat. Ook de toiletten bevinden zich daar.

Je kan je bagage afgeven in de sporthal. Deze wordt bewaakt tijdens de loopwedstrijd.

Wie wil kan na de jogging gebruik maken van de douches. Deze bevinden zich eveneens in de sporthal.

Hapje & Drankje

Wij bieden de gelegenheid aan de joggers en hun supporters om voor, tijdens of na de Loop een hapje en een drankje te nuttigen, dit alles aan democratische prijzen.

Details

Date: 8 oktober 2017
Evenement Tags:

Locatie

Locatie: Sporthal Korbeek-Lo
Address: Pellenbergstraat 193 Kessel-Lo,
+ Google Maps

Organisator

Organisator: vzw De Spiegel