Laden Evenementen
november
09

Gratis Multimove-namiddag

9 november 2019, 13:30 - 16:30
Aarschotsesteenweg 165 Wilsele,
  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdag 9 november kunnen kinderen tussen 3 en 8 jaar gratis deelnemen aan een namiddag vol bewegingsactiviteiten. De focus ligt op de algemene ontwikkeling van bewegingsvaardigheden om zo de basismotoriek te stimuleren.

Multimove biedt 3- tot 8-jarigen een gevarieerd bewegingsprogramma aan. De focus is gericht op de algemene ontwikkeling van vaardigheden en een sporttak is niet meteen herkenbaar.

Tijdens de Multimovelessen komen de 12 fundamentele bewegingsvaardigheden aan bod tijdens verschillende uitdagende bewegingssituaties. Kinderen moeten deze basisvaardigheden op jonge leeftijd verwerven om zo de motorische ontwikkeling te prikkelen en te bevorderen. Alle bewegingen die een kind nu en later zal gebruiken, zijn hierop gebaseerd. De 12 bewegingsvaardigheden zijn cruciaal om op latere leeftijd sportspecifieke vaardigheden aan te leren.

Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en kan de start betekenen van een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Dat de kinderen zich amuseren staat hierbij centraal.

De 12 fundamentele bewegingsvaardigheden zijn: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

Voor wie?

Voor kinderen van 3 tot 8 jaar.

Wie wil kan de les vanuit de cafetaria volgen.

Wat breng je mee?

Van al dat bewegen krijgen de kinderen zeker wat dorst en honger. Het is aangeraden om een drankje en een tussendoortje te voorzien.

Hoe schrijf je in?

Stuur een e-mail naar tofsport@leuven.be met daarin de naam en het geboortejaar van het kind dat je wil inschrijven. Je kan ook meerdere kinderen inschrijven.

Details

Date: 9 november 2019
Time: 13:30 - 16:30
Evenement Tags:

Locatie

Locatie: Sporthal Wilsele centrum
Address: Aarschotsesteenweg 165 Wilsele,
+ Google Maps

Organisator

Organisator: Vlaamse Trainersschool