Laden Evenementen
mei
29

Golfinitiatie voor 50-plussers

29 mei 2018, 09:00 - 17:00
Leuvensesteenweg 254 Sint-Joris-Winge,
 • Dit evenement is voorbij.

Leuvenaars vanaf vijftig jaar kunnen op dinsdag 29 mei een balletje golf slaan. De initiatie vindt plaats in de Winge Golf & Country Club in Sint-Joris-Winge.

Onder leiding van vrijwilligers van de club kan je gratis deelnemen aan vijf activiteiten, die elk een halfuur duren. je maakt kennis met het materiaal en het spel, verkent het golfterrein en speelt twee wedstrijden. Afsluitend is er een prijsuitreiking en biedt de club een ‘glas van de vriendschap’ aan. Wij zorgen voor busvervoer heen en terug.

Heb je altijd al eens willen proeven van de golfsport? Schrijf je dan meteen in, want er zijn slechts 50 plaatsen. Inschrijven kan tot een week voor de initiatie of tot het maximum aantal deelnemers bereikt is.

Programma

 • 9.45 – 10.00: Aankomst en ontvangst in Winge Golf & Country Club. Korte briefing en indeling van de groepen.
 • 10.30: Start initiatie
 • 12.00 – 13.15: Middagpauze. Deelnemers krijgen de gelegenheid een dagschotel te nuttigen in het clubhuis. Het middagmaal en eventueel drankverbruik worden individueel afgerekend.
 • 15.30 – 16.00: Prijsuitreiking. Alle deelnemers verzamelen in de bar of op het terras van het clubhuis voor de prijsuitreiking van de seniorenwedstrijd die dan afgelopen is en de puttingwedstrijd. Daarna biedt de club biedt iedereen een ‘glas van de vriendschap’ aan, op kosten van de club.
 • 16.30: Vertrek met de bus naar Leuven.

De 5 activiteiten

 1. Driving Range: De golfpro (lesgever) geeft een korte uitleg over het golfmateriaal en een demo. De deelnemers kunnen naar hartenlust balletjes afslaan onder begeleiding van de ervaren golfer.
 2. Wandeling op de baan: De deelnemers wandelen langs hole 1 en hole 2, vergezeld van één of twee spelers van de club die deze holes zullen uitspelen. De genodigden krijgen zo een reëel zicht op het golfspel zoals het gespeeld het beleefd wordt.
 3. Golfspel op de Forecourse (oefenholes): De groepen wandelen via de aangeduide weg door het domein naar de Forecourse. Hier wordt een kleine wedstrijd (van afslag tot uitputten) gespeeld door de deelnemers.
 4. Puttingwedstrijd: Op de puttinggreen wordt een puttingwedstrijd georganiseerd over 6 holes. De deelnemers krijgen eerst de tijd om te oefenen. Wie het laagst totaal aantal slagen nodig heeft om de 6 holes af te werken, wint de wedstrijd.
 5. Presentatie in het clubhuis: De clubmaganer, Rudi Francken, geeft een uiteenzetting over de golfclub, de faciliteiten, starterspakketten, lidmaatschap en andere interessante zaken.

Elke activiteit duurt ongeveer 30 minuten.

Aanbevolen kledij

Heren:

 • Lange broek of bermuda (geen shorts, training of strandbroek)
 • Polo met kraagje, hemd of T-shirt met korte mouwen
 • Platte wandel- of sportschoenen en sokken (er zal die dag ongeveer 6 km gestapt worden)

Dames:

 • Lange broek, bermuda of broekrok (geen shorts of rennersbroekje)
 • Polo met of zonder mouwen
 • Platte wandel- of sportschoenen en sokken (er zal die dag ongeveer 6 km gestapt worden)

Belangrijk: bij regen voorzie je best een regenscherm en goede regenkledij. Bij stralende zon kan zonnecrème en hoofdbescherming aangewezen zijn.

Details

Date: 29 mei 2018
Time: 09:00 - 17:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Locatie: Winge Golf & Country Club
Address: Leuvensesteenweg 254 Sint-Joris-Winge,
+ Google Maps