Laden Evenementen
juli
31

Flanders 2021 Roadshow

31 juli, 10:00 - 1 augustus, 18:00
Ladeuzeplein Leuven,
  • Dit evenement is voorbij.

Kom in de WK-stemming met de roadshow van de 2021 UCI Road World Championships. Het is een rondreizend WK-dorp waarin heel wat te beleven en te ontdekken valt, volledig gratis voor jong en oud! Zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus strandt de roadshow op het Ladeuzeplein.

KOERSbus

In de KOERSbus, een wielerexpo op wielen, blik je terug op honderd jaar WK. Iets verderop stap je binnen in de Flanders 2021 Belevingstrailer. Daarin kan je het WK-parcours virtueel verkennen of als een echte klimmer de beste tijd neerzetten op de steile Moskesstraat in Overijse. Misschien sleep je wel een van de mooie prijzen in de wacht? In de windtunnel photobooth ervaar je hoe je de beste positie aanneemt op een tijdritfiets. En met een leuke quiz ontdek je allerlei weetjes over het WK.

Little Champions

Kinderen van 5 tot 14 jaar kunnen tijdens de roadshow terecht bij Little Champions: een uitdagend parcours met onder andere pumptracks, hellingen, kasseistroken en een bochtenparcours. Onder deskundige begeleiding verbeteren ze hun technische vaardigheden en fietsveiligheid. Breng je eigen fiets en helm mee, of leen ze ter plekke.

Fietsspecials

En dan zijn er ook nog de Fietsspecials. Dit is een initiatief van Sport Vlaanderen dat iedereen wil laten kennismaken met het brede gamma aan aangepaste fietsen, zoals handbikes en race tandems. Je kan de aangepaste fietsen zelf eens uittesten op een afgesloten parcours.

(c) KOERS. Museum van de Wielersport (Roeselare)

Details

Begin: 31 juli, 10:00
Einde: 1 augustus, 18:00
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Locatie: Ladeuzeplein
Address: Ladeuzeplein Leuven,
+ Google Maps