Laden Evenementen
september
23

Europese Week van de Sport

23 september 2018 - 30 september 2018
  • Dit evenement is voorbij.

Wie sport, beleeft meer. En dat geldt natuurlijk niet alleen in Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Daarom start vanaf 23 september 2018 de Europese week van de Sport. Dit initiatief van de Europese Commissie wordt voor de vierde keer georganiseerd en spoort onder het thema ‘#BeActive” iedereen aan om tijdens de week van de sport actief te zijn, en dat het hele jaar te blijven.

Sport Vlaanderen organiseert, in het kader van de Europese Week van de Sport, de actie Maand van de Sportclub. Via deze actie willen zij zoveel mogelijk clubs motiveren om van 1 – 30 september de deuren te openen voor het grote publiek. In Leuven openen heel wat sportclubs de deuren van 1-15 september onder de noemer ‘Leuven Beweegt’.

In samenwerking met VSF en ISB wil Sport Vlaanderen in 2018 een extra Europese dimensie toevoegen aan de Vlaamse actie (Maand van de Sportclub). Vlaamse sportclubs kregen de mogelijkheid om een samenwerking / uitwisseling / uitdaging aan te gaan met een buitenlandse club. Twee Leuvense initiatieven werden geselecteerd en konden voor de uitwerking van hun samenwerking rekenen op een ondersteuning van maximaal € 750.

LeuvenFietst

In samenwerking met de Luxemburgse club Terre Rouge organiseert LeuvenFietst een trainingsstage in Luxemburg. Deze stage wordt aangeboden aan hun jeugdleden (10 – 16 jaar) en heeft als doel om het technisch niveau te verhogen in een meer uitdagende omgeving dan de jonge renners gewend zijn.

Leuven Bears-on-Wheels

In het weekend van 22 en 23 september organiseert Leuven Bears een Jeugd Rolstoelbasket ontmoeting met de Nederlandse club I.S.V. Hengelo. Het doel van deze dag is hun teams de mogelijkheid te bieden om in verschillende combinaties tegen elkaar te spelen en hun ervaringen met elkaar uit te wisselen.

#BeActive

Het overkoepelende thema #BeActive wil iedereen aansporen om tijdens de Week van de Sport actief te zijn en dat het hele jaar door te blijven. De actie is opgebouwd rond specifieke thema’s: leeromgeving, werkplekken, buitenactiviteiten, sportclubs en fitnesscentra.

In Vlaanderen vindt er in het weekend van 22 en 23 september in elke provincie een feestelijk openingsevenement plaats van de Europese Week van de Sport.

Meer info

Kom hier meer te weten over de Europese Week van de Sport!

Bron: Sport Vlaanderen

Details

Begin: 23 september 2018
Einde: 30 september 2018

Locatie

Locatie: Leuven

Organisator

Organisator: Sport Vlaanderen