Laden Evenementen
oktober
07

Brabantse Pijl

7 oktober 2020, 12:30 - 17:00
Ladeuzeplein Leuven,
  • Dit evenement is voorbij.

Met De Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem in Flanders Fields, de Scheldeprijs en tot slot de Ronde van Vlaanderen staan er nog 4 klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. Het is nu al uitkijken naar 7 oktober en het startschot van De Brabantse Pijl op het Mgr. Ladeuzeplein in Leuven.

Omwille van de coronamaatregelen vindt de start uitzonderlijk plaats op het Mgr. Ladeuzeplein i.p.v. op de Grote Markt en is niet toegankelijk voor toeschouwers. Er wordt ook géén lokale ronde gereden door de stad. Na de start om 12.30 uur rijden de renners 3,5 km door de stad, waarna ze meteen richting Overijse trekken. Langs het parcours zijn toeschouwers wel toegestaan, mits het naleven van alle geldende maatregelen (mondmasker, social distancing).

Parcours

De organisatie heeft besloten om de parcours wat te wijzigen in vergelijking met wat was voorzien in het voorjaar en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender die de teams te wachten staat.

Voor De Brabantse Pijl gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven: 184 km Elite Mannen en 122 km Elite Vrouwen. Net als de start in Leuven zal ook de finale in Overijse met beklimmingen van Hagaard, Hertstraat, Holstheide en Schavei behouden blijven. Zoals eerder gecommuniceerd zal de Moskesstraat de plaats innemen van de Ijskelderlaan, zowel voor Elite Mannen als Elite Vrouwen. Wel is er voor de Elite Mannen een wijziging in en rond Beersel. Ze zullen er deze editie 1 lokale ronde, inclusief beklimming van de Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat, rijden. In totaal wachten hen 26 hellingen. Voor de vrouwen wijzigt er niets aan het eerder voorgestelde parcours. Zij mogen zich opmaken voor een uitdagende editie met maar liefst 20 beklimmingen, start in Lennik en finish in Overijse.

Meer info

Bekijk het uurrooster, de technische gids en andere informatie.

Details

Date: 7 oktober 2020
Time: 12:30 - 17:00
Evenement Tags:
,

Locatie

Locatie: Ladeuzeplein
Address: Ladeuzeplein Leuven,
+ Google Maps

Organisator

Organisator: Koninklijke Stoempersclub Leuven