Kinderen buiten op 24 april

Kinderen buiten op 24 april

Morgen, woensdag 24 april, wordt het stil in alle huiskamers. De tv-zenders zetten die namiddag hun schermen even uit, voor een keer geen kinderprogramma’s. Gelukkig hoeven de Leuvense kinderen zich niet te vervelen. Op maar liefst zeven verschillende locaties kunnen ze terecht voor de meest uitdagende en avontuurlijke activiteiten. Het wordt een namiddag vol sport en spel voor jong en oud.

Buitengewoon buurten

Buitenspelen is niet alleen leuk. Kinderen maken zo op een totaal andere manier kennis met hun buurt. Spelende kinderen doen een buurt meteen ook opleven. Daarom organiseert de Leuvense jeugddienst in samenwerking met Buurtsport en Huis van het Kind de Buitenspeeldag in Leuven.

Overal en ongeremd

“Door het grote succes van de afgelopen jaren, blijft Leuven inzetten op spelen in eigen buurt”, vertelt Dirk Vansina, schepen van jeugd. “Leuven heeft genoeg speelterreinen om leuk buiten te spelen.”

De Buitenspeeldag gaat daarom niet enkel in het centrum van Leuven door, ook in de deelgemeenten kan je terecht voor een prachtig aanbod aan activiteiten. Op zeven locaties is er voor elk wat wils. Zowel de allerkleinsten als de grotere speelvogels komen aan hun trekken. Kampen bouwen, skaten, sporten, klimmen … Het kan allemaal.

De kinderen hoeven zich vooraf nergens voor in te schrijven en kiezen dus de dag zelf de activiteit waaraan ze graag zouden deelnemen. Bovendien biedt de stad al deze activiteiten gratis aan.  Dat alles dankzij een samenwerking tussen Buurtsport, Huis van het Kind en de jeugddienst. KabaaL, het kinderlabel van Leuven, ondersteunt de Buitenspeeldag.

Overzicht

De Bruul (Leuven)– Klimmen over een opblaasbaar hindernissenparcours
– Evenwichtsoefeningen op de grappige ‘Last one standing & Knock’em off’-attracties
– Rijden met gocart en bmx
– Voetballen in een pannakooi
– Springkastelen
Sint-Maartensdal (Leuven– Springkasteel (voor kleuters)
– Circustechnieken
René Verbeeckplein (Wilsele-Dorp)– Reuzeknikkerbaan gemaakt met bamboe, gootjes uit karton en elastiek
– Highlandgames, met onder andere paalwerpen
Ymeriaplein (Wijgmaal)– Laagtouwenparcours
– ‘Archery tag’ (spel met pijl en boog)
Paul van Ostaijenplein (Heverlee)– Kampen bouwen
– Sleutelhangers maken met buitenmateriaal
– Springkasteel
Prins-regentplein – Casablanca (Kessel-Lo)– Skeeleren of skaten
– Pleinspelen
– Springkasteel
Savoyestraat (Leuven)– Museumspelstraat
– ‘Hop Up’-installatie: kinderen worden krachtige onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving
– Hindernissenparcours is evenwicht van cruciaal belang
– Blotevoetenpad
– XL-games
– Baby- en peuterhoekje en strandstoelen voor de ouders